Blogg

Slipverktyg och retorikverktyg


skrivet den 19 jan av B, klockan:17:46
 

Eller kanske slipa retorikverktygen?
Nä skämt å sido, jag måste ge mig iväg för att hämta lite slipverktyg som vi ska ha nu när vi renoverar i ordning men jag känner inte riktigt för att ge mig ut så jag liksom skjöt upp det till förmån för att läsa lite blasktidningar.

Hittade då en artikel där en retorikexpert menade på att Mona Sahlins sista tal som partiledare inte direkt var av toppklass.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2297410/retorikexperten-sahlins-tal-inte-toppklass

 

Och det är väl en av sakerna med just Mona Sahlin, hon är ingen duktig talare, hon får inte folk med sig på det sätt som de som har ”talets gåva” får. Hon inger ingen ”VI” känsla till andra osv Hon kanske helt enkelt hade behövt slipa sin retorik.

Däremot får statsminister F Reinfeldt beröm för sitt avtackande av Sahlin och där kan man ju se hennes motsats. En person som är så sympatisk och ”får en med sig” trots att man absolut inte gillar hans politik utan tvärtom tycker den är människofientlig.

Det är en talare det, och det är såna personer som partierna behöver som partiledare. Det är enda sättet att verkligen få väljarna med sig även om man egentligen kunde tycka att det vore politiken fler valde efter och inte vem som framför den. Men sån är den krassa verkligheten och därför hoppas jag innerligt att S nu letar upp en sådan person som nästa ledare så att vi har en chans att komma ifrån dagens samhälle som fylls mer och mer av klyftor och där de rika blir rikare och de fattiga än fattigare!


Currently rated 1.5 by 494 people

  • Currently 1,496963/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed